Monday, April 15, 2013

Anti-aldring: Kolesterol nivåer kan senkes med et godt kosthold og Phytosterols

Phytosterols, også kalt plantesteroler, er fytokjemikaliene--stoffer naturlig forekommende i frukt og grønnsaker. Ifølge mange Epidemiologiske studier redusere fytokjemikaliene risikoen for kreft, mest sannsynlig på grunn av deres kraftig antioksidant og anti-inflammatoriske effekter på kroppen vår. En ny kanadisk forskningsstudie viser at phytosterol kosttilskudd kan senke kolesterolnivået uansett hva vi spiser.


Publisert i tidsskriftet metabolisme, fant studien at selv om vi forbruker en høy-kolesterol diett - en rik på stekt mat, rødt kjøtt, hele melk ost og alle andre godbitene vi skal unngå-- og ta vår daglige dose phytosterols, våre LDL-kolesterol (den dårlige form) vil fortsette å slippe. Dette er gode nyheter for de av oss som har hørt eller lest om farlige bivirkninger og mangel på effektiviteten av noen av kolesterolsenkende legemidler som Zetia og Vytorin.


Med andre ord, viste studien at kolesterol i kosten har ingen konsekvens på vår kolesterolnivå hvis vi inkluderer nok av den riktige typen av frukt og grønnsaker. Og andre forskning har vist at kolesterol nivåer avta når vi spiser en diett hovedsakelig plante-baserte.


Problemer med å få nok naturlig phytosterols i kosten vår uten tilskudd er todelt:


1. Det er vanskelig for den gjennomsnittlige Amerikaneren plutselig bytte til et plantebasert kosthold, spesielt når det er behov å være rå maksimal bioavailability av næringsstoffer.


2. Mange av oss har en alvorlig kolesterol problem som må tas en gang, og bare kosttilskudd pluss en kosttilskudd endring kan senke vår kolesterolnivå raskt nok.


Mens vi nyter våre kolesterol-redusert diet - mindre rødt kjøtt, stekt mat og meieri, og mer grønnsaker og frukt - og tar våre daglige phytosterol kosttilskudd, kan vi virkelig levere en til to slag til høyt kolesterol ved å legge havre til kostholdet vårt også. Frokost frokostblandinger, havre brød og unsweetened havre-baserte desserter vil gjøre utslaget.


Dr. James Anderson, som startet den havre kli Mani tilbake i 1980, nettopp publisert funn som viser hvordan havre ikke bare senke LDL Kolesterol, men kan redusere mindre LDL Kolesterol partikler som kan være en større mer risikofylt for hjertesykdom enn de større partiklene. Løselig fiber i havre binder seg med kolesterol og begrenser sine absorpsjon i tarmen vår.


Havre kan også redusere betennelse gjennom handling i Fenoliske forbindelser som kalles 'avenanthramides' som viser anti-inflammatorisk egenskaper og lindre skade slimhinnen i våre blodkar. Spise havre-baserte matvarer på regelmessig basis kan også hjelpe redusere risikoen for høyt blodtrykk, type 2 diabetes og fedme--alle bekymringer for aldrende amerikanere som er på jakt etter den riktige typen av anti-aldring kosthold. Havre er i motsetning til mange andre karbohydrater, fordi de hjelper oss til å føle seg tilfreds og mindre sulten, og stabilisere blodsukker og insulin nivåer heller enn krasje dem.


Til slutt, sier Dr. Anderson, havre kan redusere LDL Kolesterol ytterligere når kombinert med vekttap. Som mange av oss som har embarked på en vekt-tap og treningsprogram kanskje vet, å miste vekt og trene både hjelp lavere LDL kolesterol nivåer.


For å oppsummere, kan vi redusere våre kolesterol nivåer ved å bruke en phytosterol komplekse supplement, å legge til flere grønnsaker og havre vårt kosthold, kutte ut høy kolesterol matvarer og å få på en trening og vekttap programmet. Hvis vi gjør nettopp dette, vil vi være på vei til å oppnå en effektiv anti-aldring diett med års leve sunt foran oss.

No comments:

Post a Comment