Monday, February 27, 2012

Hagearbeid hjemme: Plante en urt-hagen

Ingenting smaker ganske så godt som grønnsaker som at du har vokst deg selv i hagen din hjem. Produserer får ikke noe ferskere enn kommer fra ditt verksted i tabellen i den samme dagen. Det samme kan sies for å vokse urter din egen hjemme. En smak av noen fersk basilikum i spaghetti saus eller mynte i din avkjølt te, og tørket ting i dyre lite glass fra matbutikk vil ikke bare klippe det lenger. Voksende din egen urter kan være enkelt og morsomt. Her er noen retningslinjer for å følge, i tillegg til noen tips om hvor du kan bruke din nye avlinger!


Først, Vær oppmerksom på at noen urt planter oppslag. Mint kan spre seg spesielt raskt. Derfor kan du vurdere å bruke potter eller compartmented senger for urt-hage, slik at mer aggressiv urter ikke ta over og kvele ut alt annet. En annen fordel til økende din urter i beholdere er at de lett kan flyttes innenfor for vinteren, og deretter ikke bare vil du ikke måtte erstatte dem neste år, men kan du savor friske urter hele året. Når det er sagt, noen urter er fr¸planter, noen er stauder og fremdeles andre er biennials.


Herbs er relativt sterk planter. Du kan vokse dem fra frø, eller kjøpe planter og repot dem eller plante dem i bakken. Hvis du holde urter utendørs og ønsker å høste noen for vinteren, kan du plukke bladene og tørke dem selv; de vil fortsatt sannsynlig smak bedre og sterkere enn de som du kjøper i butikken. Noen urter også fryse godt.


Basil er en populær urt å vokse og spise. Det finnes ulike varianter av basilikum, men fleste vil knytte basilikum italiensk mat. Noen ideer for å bruke basilikum i matlaging er å gjøre pesto, sette mot eddik eller olivenolje med det, og bruke i spaghetti saus.


Som basilikum er det mange forskjellige varianter av mints. Mint brukes ofte i drikker, så vel som kjøttretter, spesielt lam. Det er også funnet i jellies og iskrem. Noen bruke mint for medisinske formål, for eksempel beroligende magen aches.


Estragon har en earthy, lakris slags smaken. Det er godt med egg, i tillegg til kylling- og fiskeretter. Det mister noe av sin slag ved oppvarming, slik at i motsetning til andre urter som du ønsker å sitte i langsom matlaging retter, bør du legge estragon på slutten.

No comments:

Post a Comment